Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

льодовик

fotoklumba.lviv.ua

П'ятниця, 11 вересня 2015, 15:23

Італійські льодовики втратили половину криги

льодовик

За останнє десятиліття льодовики у Італії втратили понад половину криги, через 20 років вони повністю зникнуть.

Про це повідомляє Euronews.

Наразі у Італії налічується 903 льодовиків, які вкривають площу в 370 квадратних кілометрів.

50 років тому ця площа ставновила 572 кілометри. Останні вивчення підтверджують збільшення фрагменталізації льодовиків, чимало з яких можуть зникнути у найближчі 20 років.

"Льодовик і надалі відступає. Він втратив 80% своєї поверхні, головним чином, починаючи з 1990 років. За останні 15 років темпи танення зросли удвічі, порівняно з попереднім десятиліттям. Точніше – на 50% від 2000 року. Якщо так триватиме і надалі, за 20 років від них нічого не залишиться", – наголосив директор Meteo Trentino Альберто Тренті.

Альпійський льодовик Карезер розташовується на висоті 3000 метрів над рівнем моря і вкриває площу приблизно у 7 квадратних кілометрів. Порівняно з 1900 роком, він втратив 350 метрів товщини і відступив на більш, ніж кілометр. Тепер він поділений на 6 частин, а шар льоду дав глибокі тріщини. За останні п‘ять років лід опустився на 4 метри, попри те, що дві останні зими були доволі сніжними.

Льодовик Мандроне, який входить до групи Адамелло, – найбільший серед італійських льодовиків. Протягом цього року він втратив майже тридцять метрів криги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.