Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

населений пункт

travel.com.ua

П'ятниця, 11 вересня 2015, 17:41

Об'єднані громади України отримають майже чотири млрд грн (оновлено)

населений пункт

159 об'єднаних громад, серед яких 15 на Львівщині, додатково отримають майже 4 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 11 вересня, на нараді голови Львівської ОДА Олега Синютки з сільськими, селищними, міськими головами Львівської області було вирішено надати першим об'єдниним громадам додаткове фінансування.

"Сьогодні в Україні є 159 громад, які прийняли рішення об'єднатися, і 25 жовтня у них відбудуться вибори. На Львівщині таких громад є 15. Отже, 15 територіальних громад області зможуть обрати депутатів та сформувати власні органи влади. Також ці люди отримають додатковий фінансовий ресурс та можливість розпоряджатися землею", – наголосив Олег Синютка.

Також директор Офісу реформ на Львівщині Орест Матвіїшин повідомив, що на сьогодні в області сформовано 160 об'єднаних територіальних громад. За його словами, ці громади отримають близько 3,8 млрд грн.

Загалом на 2015 рік із Державного фонду регіонального розвитку на розвиток територіальних громад Львівщина отримала майже 141 млн. грн.

Нагадаємо, що Львівська обласна державна адміністрація надала Центральній виборчій комісії перелік територіальних громад для призначення перших місцевих виборів голів та депутатів об'єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, у 15 територіальних громадах Львівщини 25 вересня відбудуться перші вибори, а загалом ЦВК оголосила з 8 вересня 2015 року початок виборчого процесу у 85 об’єднаних територіальних громадах.

Зазначимо, як повідомляє Офіс реформ. Львівщина на своїй сторінці у Фейсбуці, 4 Верховна Рада внесла зміни до закону про вибори, згідно з якими перші вибори голів та депутатів об'єднаних територіальних громад призначає ЦВК.

А нещодавно Львівська ОДА затвердила створення Ходорівської територіальної громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.