Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

euronews.com

Вівторок, 15 вересня 2015, 15:29

Країни, які не прийматимуть біженців, не отримають допомогу ЄС

біженці

Німеччина закликає чинити тиск на країни ЄС, які категорично відкидають ініціативу щодо розподілу квот на мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.

Передусім, йдеться про східноєвропейські держави – Угорщину, Словаччину, Польщу та Чехію.

Як зазначив німецький міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр, ці країни можуть позбавити коштів з фонду ЄС.

"Ситуація з переговорним процесом щодо квот на розподіл мігрантів – наступна: з країнами, які виступають проти, нічого не відбувається. Біженці й далі перетинають їхню територію і тому нам доводиться задумуватися про наслідки. Як правило, ці країни отримують чимало структурної допомоги від ЄС. Ці країни повинні отримувати менше допомоги з фонду ЄС", – зазначив Томас де Мезьєр.

Напередодні на екстреній нараді очільники МВС країни Євросоюзу домовилися про розподіл 40 тисяч мігрантів, що прибули до Греції та Італії. Однак доля ще 120 тисяч залишається невирішеною. Єврокомісія квапить членів ЄС якомога швидше узгодити запропоновані нею зміни до спільної міграційної політики.

Нагадаємо, сьогодні, 15 вересня, в Угорщині набули чинності нові міграційні правила, згідно з якими нелегальний перетин кордону відтепер – кримінальний злочин. Аби законно потрапити на територію Угорщини, біженці мають реєструватися на сербському боці кордону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.