Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гідротехнічні споруди

active.lviv.ua

Вівторок, 15 вересня 2015, 18:26

Дамби Львівщини перейдуть на баланс місцевих громад

гідротехнічні споруди

Понад з тис гідротехнічних споруд Львівщині передадуть в комунальну власність органів місцевого самоврядування.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Наразі на Львівщині майже 200 дамб та гребель перебувають в аварійному стані.

"На Львівщині знаходиться понад три тисячі гідротехнічних споруд, а це дамби, греблі, шлюзи та інші будівлі, які фактично не мають власника чи балансоутримувача. За цими спорудами ніхто не здійснює нагляд багато років. 196 споруд є узагалі аварійними. Це дуже небезпечно, адже у випадку прориву греблі може статися екологічне лихо: постраждають люди. Села, які розташовані поблизу греблі можуть зазнати значних руйнувань. Знищеними у випадку прориву будуть дороги, мости та трубопроводи. Так що питання обліку та передачі на баланс ГТС є дуже важливим", – наголосила заступник начальника Львівського обласного управління водних ресурсів Наталія Крута.

Загалом у Львівській області налічується 4 287 гідротехнічних споруд. Лише 916 ГТС мають балансоутримувача. Найбільше аварійних ГТС знаходиться у Мостиському районі – 61, Самбірському – 37, Городоцькому – 25, Турківському – 16.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.