Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Гірняк

Прес-реліз,   Середа, 16 вересня 2015, 15:48

Гірняк пропонує створити комунальну електропостачальну компанію

Володимир Гірняк

Депутат Львівської міськради Володимир Гірняк запропонував створити міську енергетичну компанію, яка б надавала послуги з електропостачання.

Про це йшлося на семінарі з питань енергетичної політики міста, яку організувала партія «Громадянська позиція» та «Правий сектор-Захід».

Окрім цього Володимир Гірняк виступає за невідкладну модернізацію теплового господарства міста, внаслідок якої вже через чотири роки львів’яни платитимуть за постачання тепла вдвічі менше.

«Ми розглядаємо можливість створення міської енергетичної комунальної компанії, яка постачала б електрику. Спочатку вона буде обслуговувати комунальну сферу – школи, поліклініки, садочки, а в перспективі зможе працювати і з бізнесом», – зазначив депутат.

Також Гірняк наголосив на необхідності невідкладної модернізації системи теплопостачання. Йдеться про реформування ТЕЦ, заміни зношених тепломереж і встановлення індивідуальних теплових пунктів. Також, вважає Володимир Гірняк, потрібно спростити механізм переходу львів’ян на індивідуальне опалення.

У свою чергу мешканцям потрібно дбати про утеплення своїх будинків і вживати заходів з енергозбереження.

За словами депутата, фахівці взяли на озброєння програму, розроблену у 2006 році, згідно з якою у теплову господарку міста потрібно інвестувати щонайменше 400 мільйонів гривень. За цих умов вже за 4-5 років львів’яни платитимуть удвічі менше платитимуть за постачання тепла і забудуть таке поняття як опалювальний сезон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.