Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Васюник

Прес-реліз,   Середа, 16 вересня 2015, 15:57

Громадські організації Львівщини підтримали Ігора Васюника

Ігор Васюник

У вівторок, 15 вересня у Львові відбувся VI Форум громадських організацій Львівщини.

Масштабний з’їзд зібрав майже сто учасників, серед яких як молодь, так і представники львівської інтелігенції старшого покоління.

Під час з’їзду Громадські організації підписали декларацію єдності, яка діятиме під час виборчої кампанії до органів місцевого самоврядування.

Одноголосно 96 учасників проголосували за об’єднання, аби не допустити до влади колишніх соратників Януковича, регіоналів та комуністів.

Крім того, громадські організації Львівщини консолідувалися і навколо єдиної кандидатури, яку підтримуватимуть на виборах міського голови Львова, вважають, що місто Лева потребує нового очільника. 

"Культурний, мистецький, високодуховний Львів опустили до рівня низькопробної маскультури, перетворивши місто на дешевий генделик. Театри, музеї, високе музичне мистецтво, наукові форуми замінили дешевим балаганом. Міська влада повинна дбати не лише про розвиток туризму, а про якість та рівень життя всіх львів’ян. Не лише в центральній частині міста, а в кожному мікрорайоні. Львів повинен відродити славу наукового, промислового, індустріального, висококультурного та духовного міста",  – йдеться у зверненні громадських організацій.

Поміж всіх претендентів на крісло мера підтримку від громадськості отримав Ігор Васюник. Громадські діячі переконані, що йому до снаги реалізувати ці завдання.  

"Своїм вибором ми не применшуємо професійні та ділові якості інших претендентів на посаду міського голови. Навпаки, задля успішного розвитку нашого міста, ми закликаємо їх об’єднатися навколо Ігоря Васюника, як найбільш досвідченого управлінця, і увійти в Ратушу спільною згуртованою командою. Тільки тоді, ми впевнені, зможемо сповна повернути Львову національний дух і європейські стандарти життя, відновити історичне обличчя міста, спотворене чисельними незаконними самобудами, системним нищенням парків, скверів, дитячих майданчиків, стадіонів, тощо. Лише така фахова, справді патріотична команда зможе побороти чиновницьке свавілля, яке породжене неймовірно роздутим штатом бюрократів у міській раді, їх безкарністю", – йдеться у зверненні.

Звернення підписали: ГО "Святий Юр", ЛОО Спілка офіцерів України, ЛОО Ліга українських жінок, ЛОО Товариства політв’язнів і репресованих, Крайове братство ОУН-УПА, Львівське товариство "Рідна школа", Спілка політв’язнів України, Конгрес української інтелігенції Львівщини, ГО "Вічна Україна", Суспільно-культурне товариство "Любачівщина", Організація українських націоналістів, Ліга творчої інтелігенції Львівщини, ГО "Львівський молодіжний клуб", ЛОО УФ "Реабілітація інвалідів", Асоціація видавців України та інші.

Окрім того, громадські організації утворили робочу групу, яка працюватиме під час виборчої кампанії. Представники найбільших організацій стежитимуть за прозорістю виборчого процесу на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.