Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

pravda.lutsk.ua

Четвер, 5 липня 2012, 12:40

Народні депутати проголосували за здешевлення іпотеки

Верховна Рада підтримала закон про здешевлення іпотечного кредиту для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Законом встановлено, що у державному бюджеті на наступні роки буде передбачено витрати на компенсацію процентів, які сплачують банкам за кредит.

Також передбачена можливість зменшення розміру першого внеску в разі надання додаткової застави за кредитним договором у відповідності з внутрішніми правилами банку.

Крім того, тепер позичальник може укладати договори поруки не тільки з кожним дієздатним членом сім'ї, який проживає разом з позичальником, а також з іншими поручителями і надавати додаткову заставу за кредитним договором.

Згідно з внесеними змінами, часткова компенсація відсотків надається позичальникам, якщо щомісячний платіж по кредитному договору не перевищує 50% сукупного середньомісячного доходу сім'ї.

Сума часткової компенсації в щомісячний платіж не включається. При цьому сума, яка залишається після здійснення всіх щомісячних розрахунків за кредитним договором, повинна бути не менше одного прожиткового мінімуму на позичальника і кожного члена його сім'ї, на якого розраховувалася часткова компенсація відсотків.

До того ж, урядовою постановою виключені вимоги щодо верхньої межі доходів позичальника та членів його сім'ї для отримання часткової компенсації відсотків, а також щорічне подання декларації про доходи сім'ї до органів податкової служби.

Нагадаємо, уряд вніс зміни в порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів, який було затверджено постановою Кабінету міністрів № 343 від 25 квітня 2012 року. Відповідне рішення було затверджено на засіданні уряду в середу постановою № 598.

джерело: epravda.com.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.