Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ноутбуки

hi-tech.ua

Четвер, 17 вересня 2015, 14:49

Львівські школярі віддають перевагу ноутбукам

ноутбуки

На Львівщині для нового шкільного сезону найбільше купляли ноутбуки та планшети.

Про це повідомляють аналітики OLX.

Проаналізувавши ціни на електронні пристрої, представлені на онлайн-ресурсі приватних оголошень OLX.ua на Львівщині, аналітики сайту з'ясували які пристрої зараз користуються популярністю та є справді необхідними.

Відтак, за даними OLX, у серпні ноутбуки купувалися на 65% частіше за стаціонарні комп’ютери. Перевага надавалася вживаним пристроям (93% покупок) з діагоналлю 15-15,6 дюймів. Середня ціна придбаного в серпні на OLX ноутбука склала 3915 грн. Більшість користувачів намагалася придбати пристрій не дорожче за 5 тис. грн. Найпопулярнішими брендами були Asus, Acer, Lenovo, HP і Samsung.

Щодо стаціонарного комп’ютера, то в середньому за нього батьки школярів та студенти віддали 2942 грн. Хоча більшість покупців усе ж намагалася не перевищувати бюджет вище 2500 грн. Оновити монітор намагалися також економно – не перетнувши поріг у 1000 грн.

За принтер в серпні покупці викладали в середньому майже 600 грн.

Як показують продажі OLX, планшети й електронні книги є ще й корисними в навчальному процесі. У серпні їхні продажі, як і інших пристроїв, значно виросли. Проте 82% покупців обрали вживані товари. Середня ціна планшетів та електронних книг склала 2145 грн.

Нагадаємо, на Львівщині найдешевший «набір першокласника» батькам обійшовся від 600 до 1000 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.