Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Радехів

vlad.lviv.ua

П'ятниця, 18 вересня 2015, 17:50

Оренда землі у Радехівському районі зросла від 267 до 813 тис грн

Радехів

На земельному аукціоні вартість річної оренди земельної ділянки площею 200 га у Радехівському районі зросла до 813 ттис грн.

Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

15 вересня під час земельного аукціону у Держгеокадастрі було здано в оренду 12 земельних ділянок сільськогосподарського призначення держвласності загальною площею 492,5 га.

Загалом стартовий розмір річної орендної плати цих земель становив 0,6 млн. грн, проте у результаті торгів ціна зросла до 1,6 млн грн.

Під час аукціону вартість річної оренди земельної ділянки площею 200 га, розташованої на території Павлівської сільської ради Радехівського району, зросла втричі – з 267 до 813 тис грн. Наразі це найдорожчий продаж права оренди с/г землі на Львівщині за час проведення таких земельних аукціонів.

«Від початку 2015 року це вже дев`ятий земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. За результатами цих аукціонів спостерігаємо збільшення зацікавленості потенційних покупців, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини. У результаті робота чиновників обертається значними додатковими надходженнями до місцевих бюджетів», – відзначив начальник Головного управління  Держгеокадастру у Львівській області Андрій  Кавецький.

Зазначимо, що наступні земельні торги з продажу прав на оренду земельних ділянок заплановано провести 8 жовтня цього року. 

За результатами попередніх земельних аукціонів, що відбулися цього року, було здано в оренду 66 земельних ділянок загальною площею 1862,1 га терміном на 14 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.