Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

форум

прес-служба Львівської міської ради

Вівторок, 22 вересня 2015, 16:19

У Львові громадські активісти обговорювали ідеї майбутніх проектів

форум

18-19 вересня у Львові відбувся Форум громадських організацій Львова – Lviv NGOForum.

Про це прес-служба Львівської міський ради.

Упродовж двох днів представники третього сектору Львова мали змогу обмінятися досвідом, дізнатися про «історії успіху» та можливості організаційного розвитку, фінансування, а також про правові аспекти функціонування ГО. Також представники громадських організацій та ініціатив під час інтерактивних воркшопів спільно напрацювали ідеї майбутніх проектів.

Крім цього, міські активісти ознайомились з конкурсними механізмами фінансової підтримки громадських організацій у Львові. Зі слів Ореста Файфурки, начальника відділу громадського партнерства, правовою нормою, яка регулює співпрацю міської ради з громадськими організаціями, є Комплексна програма підтримки громадських організацій, затверджена у 2008 році. Вона передбачає певні форми співпраці, а, саме, надання фінансової підтримки ГО для реалізації соціально-культурних проектів. На основі цієї програми міська рада щороку проводить конкурс соціально-культурних проектів. Також у Львові діє програма надання фінансової підтримки ГО на покриття видатків на оренду приміщень.

На думку Юрія Лукашевського, в.о.начальника управління «Секретаріат ради», подібні заходи сприяють створенню нових форм співпраці міста з громадськими організаціями.

«Це перший форум з такою назвою, але у Львові є великий досвід проведення таких заходів. Уже проведено два Форуми соціальних інвестицій, тобто, це грунт, який роками пропрацьовується. Як на мене, в молодих активістів є бажання рухатися вперед, створюючи нові форми співпраці міста з громадськими організаціями. До того, форум – це одна з форм презентації великого проекту за підтримки Європейського Союзу «Громада в дії», що буде реалізовуватись у Львові впродовж 2016-2017 років», - підкреслив Юрій Лукашевський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.