Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

фото obozrevatel.com

Четвер, 5 липня 2012, 16:49

Парламент скасував ПДВ при продажу квитків на Hyundai

Верховна рада підтримала пропозицію Кабміну скасувати податок на додану вартість (ПДВ) при продажу квитків у швидкісних поїздах "Інтерсіті +" (Hyundai), що здешевить їх на 16,6%.

"Кабінет міністрів вчора на своєму засіданні вирішив внести проект закону, пов'язаний із здешевленням вартості перевезень пасажирів поїздами" Інтерсіті плюс "для того, щоб надати пільги з ПДВ і зробити квитки дешевшими. Це буде стимулювати розвиток внутрішніх перевезень", - презентував пропозицію уряду глава фінансового комітету Віталій Хомутиннік.

За його словами, для прискорення прийняття норми вона включена в законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо Державної податкової службі і у зв'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні" (№ 10224), який винесений на друге читання.

Рада прийняла його в цілому 262 голосами при необхідному мінімумі 226 голосів.

Раніше віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков зазначав, що зі скасуванням ПДВ вартість квитків у другому класі швидкісного поїзда, наприклад, на напрямку Київ-Харків наблизиться до 190 грн, що всього на 25 грн дорожче, ніж вартість квитка в купейний вагон. Він прогнозував, що здешевити квитки вдасться до піку відпусток - до другої половини липня - серпня.

Джерело: Комерсант 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.