Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

asmap-inform.com

П'ятниця, 6 липня 2012, 09:02

У пасажирів в міжнародних поїздах перевірятимуть лише паспорти

Верховна рада України 5 липня ухвалила закон, відповідно до якого у пасажирів в міжнародних поїздах перевірятимуть лише паспорти.

 

Законом "Про внесення змін до статті 22-1 Закону України" Про залізничний транспорт "(щодо відповідальності перевізників, що здійснюють міжнародні пасажирські перевезення)" встановлено, що перевізник при перевезенні пасажира в міжнародному залізничному сполученні, крім обов'язків, передбачених законодавством, зобов'язаний до початку такого перевезення перевірити наявність у пасажира паспортного документа, що посвідчує особу пред'явника, або документа, що його замінює, і відмовити в перевезенні пасажиру, який на його вимогу не пред'явив необхідні документи.

За невиконання обов'язку перевірити перед початком перевезення пасажира в міжнародному залізничному сполученні наявність у нього документів зазначених у частині другій цієї статті, що призвело до перевезення або спробі перевезення пасажира через державний кордон України без необхідних документів, перевізник несе відповідальність, передбачену законом.

Як пояснив автор закону, реалізація акта дозволить вирішити питання відповідальності за здійснення прикордонного контролю виключно працівниками прикордонної служби та недопущення перекладання цих функцій на провідників і водіїв транспортних засобів і врегулює питання викликані зверненнями перевізників сусідніх держав щодо неправомірності дій української сторони щодо притягнення до відповідальності перевізників та необхідності неухильного дотримання Україною міжнародних угод (конвенцій) в галузі транспорту.

Згідно попередньої редакції закону перевізник був зобов'язаний до початку перевезення перевірити наявність у пасажира документів, необхідних для в'їзду в державу прямування, держав за маршрутом прямування, і відмовити в перевезенні пасажиру, який на його вимогу не пред'явив необхідні документи.

Джерело: РБК

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.