Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

МАУ

sbk.ltd.ua

Вівторок, 29 вересня 2015, 16:40

Через санкції подорожчають авіаквитки до Росії

МАУ

Квитки на авіарейси між Україною і Російською Федерацією можуть подорожчати через заборони польотів над територією Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як зазначила прес-секретар компанії "Міжнародні авіалінії України" Євгенія Сацька, авіаквитки в РФ подорожчають-за заборони польотів, адже через санкції пасажирам доведеться літати через треті країни.

"Мова йде не про підвищення цін на квитки авіакомпанією МАУ, а взагалі про підвищення цін на квитки всіма авіакомпаніями, які будуть забезпечувати перельоти пасажирів тим чи іншим шляхом між Російською Федерацією і Україною через треті пункти. Оскільки зникає альтернатива прямих авіаперельотів, то ціни для пасажирів та умови і зручності, звичайно будуть зовсім іншими", – наголосила Євгенія Сацька.

За її словами, рішення про підвищення цін на авіаперельоти між Україною і Росією може бути прийняте відразу після офіційного повідомлення про заборону польотів над територією сусідньої країни.

"Якщо ми й інші авіакомпанії, що як українські, так і російські отримають офіційне повідомлення про скасування рейсів, і вони будуть скасовані, то таке підвищення може відбутися і раніше, ніж 25 жовтня, оскільки продаж на альтернативні рейси буде розпочато з того моменту, як будуть скасовані рейси прямі", –заявила Сацька.

Нагадаємо, Україна наклала санкції на російські авіакомпанії, включаючи найбільші російські перевізники "Аерофлот" і "Трансаеро", відтак з 25 жовтня польоти авіакомпаній Росії під забороною.

Йдеться про обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України. Також заборонено транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, якщо вони містять товари військового призначення або російський військовослужбовців.

Нагадаємо, 16 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії.

Зазначимо, що Росія прийняла рішення ввести відповідні заходи проти українських авіакомпаній. 28 вересня авіакомпаніям України було направлено повідомлення про припинення на використання повітряного простору Росії з 25 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.