Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

П'ятниця, 6 липня 2012, 11:44

Журналісти газети "Коловорот" ініціювали однойменний громадський рух опору на Старосамбірщіні

Редакція газети "Коловорот" заснувала однойменний громадський рух опору на Старосамбірщіні. Про це повідомляють засновники ти керівники газети Роман Рак і Всеволод Поліщук у соціальних мережах.

«Надіятися на владу чи опозицію немає сенсу. Тому ми вирішили діяти самі. Усе, що від нас залежить, усе, що ми зможемо змінити власними силами – ми змінимо. Те, що залежатиме від влади - вимагатимемо, щоб змінила вона. Інакше ми змінимо владу. Іншого шляху немає. Так жити більше не можна.

Ми вирішили заснувати громадський рух опору "Коловорот" – і пропонуємо вступати в нього усім, хто готовий діяти разом із нами. Жодної партійної ідеології, жодних месіанських політиків, жодної демагогії – лише справи. Пора прокидатися!» - наголошують учасники Руху у зверненні до громадськості.

До появи газети "Коловорот" на Старосамбірщині – місцева влада мала монополію на інформаційний простір. Робила, що хотіла, і висвітлювала усе так, як їй хотілося. У такій "каламутній воді" високі посадовці, вочевидь, не одну велику "рибину" упіймали. З діяльністю "Коловороту" у пресі почали висвітлюватися ті теми, які ніколи раніше не потрапляли на шпальти тутешніх газет. Зрозуміло, це не сподобалося місцевому керівництву, і не дивно, що були спроби закрити нашу газету. Нас же дивувало, що практично кожне розслідування завершувалося нічим. Не те, щоб ми сподівалися побачити добровільну відставку голови району Володимира Цегенька, наприклад, після того, як школярі Старосамбірщини 2 роки поспіль мерзли взимку на уроках. Ні. Нас навіть не здивувала реакція правоохоронців, а точніше її відсутність, на статті про "вугільну аферу", де ми публікували "платіжки" хабара, що начебто отримало вище керівництво району. Насправді подив викликало інше – відсутність хоча б якоїсь дієвої опозиції. Жодного пікету чи акції протесту під РДА. Влада й опозиція злилися у палкому поцілунку та міцних обіймах, а байдужість людей була просто вражаючою – вони усе це бачили і мовчали. Хтось не вірив, що має змогу змінити ситуацію, хтось боявся за себе чи дітей. Комусь узагалі все "по барабану". – розповідають журналісти.

Газета "Коловрот" створювалася як екологічна ініціатива. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.