Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

П'ятниця, 6 липня 2012, 13:16

Україна віддаватиме кредит Китаю кукурудзою

Україна поставлятиме до Китаю 2-2,5 мільйонів тонн зерна щорічно в рамках повернення кредиту. Про це в інтерв'ю газеті «День» розповів міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, пише УНІАН.

«Підписаний меморандум передбачає виділення Китайським експортно-імпортним банком у 2013 році 3 млрд дол. Деталі співпраці зараз узгоджуються. Але можу сказати, що гроші виділятимуться траншами... Натомість Україна зобов'язується щорічно поставляти кукурудзу до Китаю в обсягу 2-2,5 млн. тонн», - повідомив міністр.

За словами Присяжнюка, згідно з попередніми домовленостями з китайцями, кошти кредиту прямуватимуть аграріям як оборотні кошти.

Міністр також відзначив, що Китай хоче одержати від України гарантії за кредитною програмою. «Що конкретно це буде - домовленості поки що немає. Розглядається кілька варіантів: державні гарантії за рахунок бюджетних коштів або форвардні контракти на постачання кукурудзи. Тобто, в цілому формат співпраці з Китаєм - форвардне фінансування аграріїв в пікові періоди (жнива, посівна кампанія) для задоволення їх потреби в оборотних коштах», - повідомив М.Присяжнюк.

Нагадаємо, меморандум про співпрацю між Міністерством аграрної політики і продовольства України і Експортно-імпортним банком Китаю з підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві було підписано 28 червня 2012 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.