Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

авто

trkrai.com

Четвер, 8 жовтня 2015, 15:49

На Львівщині податок на розкішні авто сплатили 581 особа

авто

Власники розкішних автомобілів поповнили бюджети Львівщини на суму понад 10 млн. грн.

Про це повідомила прес-служба головного управління ДФС у Львівській області.

Відтак, на сьогоднішній день фізичними особами області сплачено понад 10 млн.грн. транспортного податку.

А з 602 податкових повідомлень-рішень на сплату транспортного податку, їх, з відповідними платіжними реквізитами, отримали 581 особи.

«Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів оподаткування, власниками яких є фізичні особи, у разі досягнення терміну використання об'єкта оподаткування 5 років протягом звітного року здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку починаючи з 1 січня звітного року та включаючи місяць, в якому термін використання досягнув 5 років», – повідомляє податкова Львівщини.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні всі власники розкішних автомобілів, повинні будуть сплачувати «податок на розкіш». Податок вводиться для автолюбителів, об'єм двигунів в авто яких перевищує 3000 куб. см і вік машини становить не більше 5 років.

Нова податкова норма передбачає, що в разі несплати «податку на розкіш» протягом 60 днів, на зазначену суму нараховується пеня у розмірі 120% річних облікової ставки НБУ. Також у разі прострочення до 30 календарних днів нараховується штраф у розмірі 10%, більше 30 днів – 20%.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.