Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

dt.ua

Четвер, 8 жовтня 2015, 17:55

Політичні партії фінансуватимуться з бюджету

Верховна Рада

Верховна Рада ухвалила законопроект про фінансування політичних партій України.

Сьогодні, 8 жовтня, Верховна Рада прийняла законопроект №2138а «Про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України» (щодо фінансування політичних партій).

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, державне фінансування політичних партій запроваджено у переважній більшості країн Європи та дозволяє посилити фінансову незалежність політичних партій, зменшити ризики корупції у політиці, створити рівні умови для конкурентної боротьби між партіями як у виборчому процесі, так і у міжвиборчий період. 

Відтак, законопроект має на меті створити передумови для впровадження державного фінансування політичних партій починаючи з 2017 року. 

Додаткові видатки з держбюджету України та місцевих бюджетів у 2015-2016 роках не здійснюватимуться, оскільки державне фінансування партій впроваджуватиметься лише з 2017 року.

Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.