Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мігранти

bbc.com

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 09:57

Німеччина примусово повертає албанських мігрантів додому

мігранти

Німеччина запроваджує ще більш жорсткі заходи щодо мігрантів з балканських країн.

Про це повідомляє Euronews.com.

Німеччина ще тиждень тому оголосила про прискорення процедури розгляду досьє та депортацію так званих економічних мігрантів назад до країн, які потрапили до переліку безпечних. Серед таких і Албанія, куди німецька влада повертає шукачів притулку, які не мають підстав просити про статус біженців.

Албанія є однією з найбідніших країн Європи. Середній дохід на душу населення становить 280 євро на місяць. Офіційно рівень безробіття сягає 18%, але насправді може бути значно вищим. До того ж корупція є однією з найсерйозніших проблем країни.

"З одного боку, криза в Греції, де раніше працювали багато албанців, змусила багатьох заробітчан податися до країн Євросоюзу. А з іншого боку, це сприяло створенню хибного уявлення, що можна виїхати з країни і знайти легкі рішення, вирішити економічну скруту, працюючи в інших країнах", – заявив міністр внутрішніх справ Албанії Саймір Тахірі.

40% мігрантів, що прибули до Німеччини за перші 6 місяців цього року, є громадянами балканських країн. Більшість з них подали прохання на отримання притулку. Німецька влада дала схвальну відповідь менше ніж одному відсотку прохачів з регіону.

Нагадаємо, цього тижня Євросоюз планує розпочати переміщення 160 000 нелегальних мігрантів серед країн-членів ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.