Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

pravda.press

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 10:53

Нацбанк оголосив Банк "Контракт" банкрутом

Нацбанк

Нацбанк відніс ПАТ Банк "Контракт" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

6 жовтня 2015 року Національний банк України прийняв рішення про віднесення ПАТ Банк "Контракт" до категорії неплатоспроможних.

У вересні 2015 року Нацбанк отримав низку скарг від юридичних осіб щодо непроходження платежів у ПАТ Банк "Контракт", унаслідок чого у банк був введений куратор, який виявив значний обсяг непроведених клієнтських платежів, які приховувалися за різними статтями балансу.

Крім того, було виявлено недостачу понад 12 млн. грн. в касі, яку керівництво банку пояснило помилковим формуванням звітності. Проте тут же розпочало продаж майна банку третім особам без фактичного надходження грошових коштів – із відстроченням платежів, за рахунок перепродажу цінних паперів тощо.

"Банк було віднесено до неплатоспроможних на підставі пункту 3 частини першої статті 76 Закону "Про банки і банківську діяльність", згідно з яким Національний банк України зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі невиконання протягом п'яти робочих днів поспіль двох і більше відсотків своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами", – йдеться у повідомленні Нацбанку.

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Укркомунбанк"ПАТ "Укргазпромбанк"ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк""Дельта Банк".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.