Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

лінії електропередач

eircenter.com

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 13:41

На Львівщині на 24,9% збільшилися тарифи на електроенергію

лінії електропередач

У вересні, порівняно з серпнем 2015 року, на Львівщині у житлово-комунальній сфері ціни і тарифи підвищились у середньому на 2,8%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Зокрема, на 24,9% збільшилися тарифи на електроенергію. Зросла вартість оренди житла (на 3,7%) та квартирної плати (на 0,7%). Послуги з утримання та ремонту житла стали дорожчими на 7,1%. Матеріали для утримання та ремонту житла подорожчали на 4,3%.

Ціни на одяг і взуття підвищились загалом на 30,2% за рахунок надходження у продаж нових товарів осінньо-зимового асортименту.

У групі предметів домашнього вжитку, побутової техніки та поточного утримання житла спостерігалось подорожчання меблів та предметів обстановки (на 3,8%), посуду (на 2,8%), побутової техніки (на 2,1%). Вартість послуг ремонту побутової техніки зросла на 14,7%.

У сфері охорони здоров’я подорожчання одних видів медикаментів компенсувалось здешевшанням інших видів. У середньому приріст цін на фармацевтичну продукцію становив 0,5%. Вартість медичних послуг зросла у середньому на 2,9%.

На 2,1% знизились ціни у сфері транспорту. Дещо подешевшало паливо та мастила (на 4,5%). Вартість послуг обслуговування та ремонту власних транспортних засобів зросла на 2,3%, курсів водіїв – на 1,9%.

У сфері відпочинку і культури ціни підвищились на 3,1%. На 5,9% подорожчали канцелярські товари, на 4,3% – квіти живі, на 3,3% – корми для домашніх тварин, на 2,9% – фотоапарати, на 2,5% – ноутбуки. Водночас, у межах 0,2–1% знизилися ціни на DVD та MP3 плеєри, принтери. На 2,4% зменшилася вартість туристичних послуг.

З початком нового навчального року на 6,4% зросла вартість послуг усфері освіти. Вартість навчання у середніх навчальних закладах зросла на 12,8%, у вищих навчальних закладах – на 8,9%, на курсах іноземних мов – на 5,4%.

Вартість послуг ресторанів та готелів зросла у середньому на 3%.

Зокрема, на 3,2% зросла вартість харчування поза домом, на 1,5% – послуг готелів.

У групі різних товарів та послуг спостерігалося зростання вартості фінансових послуг (на 15,8%), послуг нотаріусів (на 6%), ритуальних послуг (на 3,9%). На 16,1% подорожчали сумки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.