Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

теракт у Туреччині

rbc.ua

Понеділок, 12 жовтня 2015, 09:53

Внаслідок теракту у Туреччині загинули майже 128 осіб

теракт у Туреччині

У результаті вибухів, які відбулися у столиці Туреччини під час мирного маршу, загинули від 97 до 128 людей.

Про це повідомляє Euronews.

Наразі, поки у Туреччині ховають загиблих у теракті, який відбувся 10 жовтня, влада і пересічні громадяни намагаються знайти винних та пояснити причини трагедії. Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за вибухи, що, за різними даними, забрали від 97 до 128 життів.

Основна версія офіційного розслідування – теракт, організований ісламістами ІДІЛ.

"Можливо, це ІДІЛ, але не варто обмежуватися цією версією. Адже це дуже масштабний теракт, такий під силу організувати лише силам, потужнішим за ІДІЛ, яким будуть вигідні наслідки нападу. Можливо, ІДІЛ просто хтось використав, як це вже траплялося раніше. Я думаю, що теракт планувався кимось іншим", – зазначив турецький оглядач Енвер Сезгін.

Дехто з опозиціонерів натякає, що напередодні виборів 1 листопада теракт зіграє на користь партії влади, що розігрує карту стабільності і захисту від курдської загрози.

Крім того, опозиція винуватить владу у недостатніх заходах безпеки під час мирного маршу та неякісній роботі спецслужб, що не змогли попередити атаку.

"Я вважаю, що міністри внутрішніх справ та юстиції мають негайно піти у відставку, якщо вони поважають свій народ та жертв теракту. Це їхня політична відповідальність", – наголосив один з лідерів опозиції Кемаль Кілічдароглу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.