Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

розмовник

Понеділок, 12 жовтня 2015, 16:38

ЗНО з іноземних мов проводитимуться у новому форматі

розмовник

У Міносвіти вирішили скласти новий тест з іноземної мови та замінити іспити у школах на ЗНО.

Про це повідомила прес-служба Міністкерства освіти і науки України.

Відтак, з 2016 року Український центр оцінювання якості освіти проводитиме опрацювання нових тестових завдань ЗНО з іноземної мови.

Новий тест включатиме три види мовленнєвої діяльності, а саме: читання, письмо й аудіювання. А у 2017 році державна підсумкова атестація буде повністю суміщена із зовнішнім незалежним оцінюванням.

Окрім того, випускники загальних освітніх закладів, для яких ЗНО з іноземної мови є обов’язковим при вступі до вищих навчальних закладів, як у попередні роки, можуть складати цей тест за бажанням.

Зазначимо, як повідомила перший заступник міністра освіти Інна Совсун на своїй сторінці у Фейсбуці, якість тестів з іноземної мови потрібно покращувати.

"Власне, для покращення якості тесту у нас є домовленості з провідними міжнародними установами. Вони готові помагати покращити тест, запровадити елементи перевірки двох інших компетеностей. Але це не можна одразу запустити без пілотування. Тому пілотуватись це буде у рамках обов'язкової державної підсумкової атестації з іноземної мови, яка ще у 2015 році не була обов'язковою", – зазначила Інна Совсун.

За її словами, при цьому буде забезпечено незалежну перевірку тестів, як і при ЗНО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.