Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

polradio.pl

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 09:31

Туреччина отримає три мільярди євро на біженців

біженці

Євросоюз планує надати Туреччині три мільярди євро матеріальної допомоги на біженців.

Про це повідомляє Euronews.

15 жовтня на саміті Євросоюзу у Брюсселі обговорювалось питання дій і розподілу відповідальності за розміщення біженців у Європі, а також було вирішено надати Туреччині три мільярди євро допомоги  у плані прийому біженців з Сирії.

"Ми обговорили, що можуть додати країни-члени ЄС у напрямку внесків до питання владнання кризи з біженцями. Проте нам і надалі потрібно виробляти план дій. Загалом, поширеною була думка, що мігрантів варто селити ближче до країни їхнього проживання, аніж фінансувати їхнє проживання у наших власних країнах. Отож, як на загал, це була продуктивна дискусія", – наголосила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Європейські лідери також погодились надати поштовху забуксувалим вже впродовж десятиріччя переговорам щодо набуття Туреччиною членства у Євросоюзі, хоча не було обумовлено якихось конкретних дій.

Нагадаємо, 4 вересня Єврокомісія запропонувала розподілити між країнами-членами Євросоюзу 160 тисяч біженців

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.