Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Горалевич

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 17:06

Горалевич розповів про кримінальний капітал у центрі Львова

Юрій Горалевич

Архітектор і член громадської ради "Святий Юр" Юрій Горалевич вважає генплан Львова оформленим неналежним чином.

Про це він заявив під час конференції "Сучасна архітектура Львова – реалії та перспективи" проведеної Львівською обласною організацією Національної спілки архітекторів України.

"Генеральний план було прийнято поспішно, в якому був відсутній основний документ – історико-архітектурний опорний план. По суті діла, цей документ (за який пізніше було присуджено державну премію) виявився сфальшованим. Як наслідок, всі землі, які продавались протягом останніх років не мали історико-культурного призначення, а звичайної земельної ділянки під забудову" – розповів архітектор.

На думку Юрія Горалевича, тотальна руйнація історичної спадщини стала основою розвитку туристично-розважального бізнесу і підприємницької бази, яку експлуатує влада міста.

"До міста прийшли об'єкти секонд-хендного поп-корну з кримінальним капіталом, які архітектурну галузь міста не підтримували, а використали, як адаптаторів, власне цих проектів" – констатує член спілки архітекторів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.