Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

наркотичні рослини

mvs.gov.ua

Понеділок, 19 жовтня 2015, 14:31

На Львівщині виявили 158 плантацій коноплі та маку

наркотичні рослини

У Львівській області правоохоронці виявили 158 ділянок з наркотичними рослинами: було вилучено та знищено 49 395 маку та 2 794 кущів коноплі. 

Про це повідомила прес-служба Головного управління МВС України у Львівській області.

Відтак, протягом з 20 травня до 24 вересня правоохоронці перевірили майже 5 тисяч сільськогосподарських підприємств та присадибних ділянок щодо вирощування наркомістких рослин та виявили 158 присадибних ділянок, власники яких культивували рослини, що в подальшому могли потрапити на ринок наркотиків.

Як зазначив начальник управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Володимир Білоус, метою заходів було виявлення та знищення незаконних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження цих рослин у обіг, затримання та притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності осіб, причетних до цього.

Щодо усіх зловмисників відкриті кримінальні провадження за ст.310 Кримінальногокодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Із них 100 особам повідомлено про підозру у вчиненні зазначених правопорушень.

Найбільше випадків незаконного посіву та вирощування наркомістких рослин зафіксовано у Жидачівському, Кам’янка-Бузькому, Буському, Перемишлянському,Сокальському та Яворівському районах.

Зокрема на присадибній ділянці мешканки Кам’янка-Бузького району працівники міліції виявили 1570 рослин маку, в мешканки Перемишлянського району – понад 3000, а в одному з господарств Бродівщини – 10549 рослин. У Золочівському районі чоловік вирощував 1600 рослин маку та 2100 коноплі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.