Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Закон про мову

comments.ua

Субота, 7 липня 2012, 08:57

Опозиція у Львові декларує повну обструкцію керівництву Львівської ОДА

Опозиційні сили Львівщини заявляють про те, що не дивлячись на тимчасове згортання акцій протесту, вони не припиняють «своїх дій повної обструкції регіональним поплічникам на Львівщині» і закликають громаду підтримати їх у цьому протистоянні. Про це сказано у резолюції віче-протесту, який відбувся 6 липня у Львові.

 

Позиція опозиції щодо керівників Львівської ОДА викликана тим, що Львівська ОДА висловилася на підтримку ухвалення ВРУ закону про державні засади мовної політики в Україні, а також звинуватила опозицію у дестабілізації політичної ситуації на Львівщині.  

«Відповідно до рішення  позачергової сесії Львівської обласної ради від 4 липня 2012 року № 563 голова ЛОДА М. Костюк та його заступники мали публічно висловити своє ставлення до антидержавного законопроекту. Під тиском депутатів через недопущення їх на робочі місця ми отримали негативні щодо законопроекту заяви лише від Рудницького, Янковського і Матолича. Нема таких письмових заяв від М. Костюка і Губицького. Натомість промовистим є інший документ за підписом заступника голови — керівника апарату І. Груника, де від імені всієї обласної державної адміністрації заявлено, що “за підсумком громадського обговорення зазначеного законопроекту обласна державна адміністрація підтримує прийняття законопроекту в другому читанні” (26 червня 2012 р., № 5/2-5590/0/2-12/4-13).

Не менш одіозним є і так зване звернення до мешканців Львівщини від голови ОДА та п'ятьох заступників про те, що ми, депутати, перешкоджаємо їм виконувати свої службові обов'язки. Також, до нас, мешканців, звертаються з проханням бути “толерантними і виваженими” у час мародерського руйнування основ незалежності нашої держави. Себто нас закликають стати безправними рабами на власній землі, сповна здатися на волю кримінальної олігархії і, зрадивши мову батьків та держави, морально виродитися. Ми висловлюємо вам своє категоричне несприйняття і зневагу до ваших суджень і переконань. Ми ніколи не спинимося у боротьбі за незалежність нашої Держави та фундаментальний чинник національної безпеки ­ українську мову. Ви ж відійдете, як колоніальне минуле життя нашої нації», - йдеться у резолюції мітингу.

Нагадаємо, 6 липня у ряді Інтернет-видань з посиланням на громадські ініціативу «Змінемо Львів» була оприлюднена фотокопія документу, котра нібито засвідчує  те,  що Львівська ОДА підтримує ухвалення закону Про засади державної мовної політики.  Львівська ОДА спростувала цей факт і надала фотокопію документа з такими ж вихідними даними, але зовсім іншиго змісту.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.