Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

hromadske.tv

Середа, 21 жовтня 2015, 09:27

Австрія витрачає на кожного біженця понад 10 тис євро

біженці

У Австрії збільшилася кількість мігрантів та витрати на них – 10,5 тис євро.

Про це повідомляє Euronews.

Наразі великий потік біженців скупчився на словенсько-австрійському кордоні. Словенія заявляє, що з її боку Австрія приймає по півтори тисячі біженців на день, однак в останній час ця кількість значно збільшилася.

Австрія, одна з кількох країн, куди мріють потрапити мігранти, очікує, що до кінця року притулку в країні попросять щонайменше 85 тисяч людей.

З початку вересня до Австрії прибули понад 200 тисяч осіб, однак більшість з них прямували далі до Німеччини та скандинавських країн. На рік на кожного мігранта доведеться витратити понад 10 з половиною тисяч євро.

Австрійська сторона зводить для них спеціальні тимчасові намети поблизу прикордонних пунктів.

"Ми очікуємо, що ще більше людей прибуде до Австрії. Зараз ми зводимо новий намет. Гадаю, що ми добре підготовлені, щоб змогти впоратися з новим потоком", – заявляють у Автрії.

В австрійському міністерстві фінансів порахували, що міграційна криза може обійтися країні наступного року у мільярд євро. Більша частина коштів піде на житло, харчування та медичний догляд. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.