Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Антикорупційний митний форум

facebook.com/rostyslav.gapon

Середа, 21 жовтня 2015, 14:57

У Львові назвали головну проблему Львівської митниці

Антикорупційний митний форум

17 жовтня у Львові проходив Антикорупційний митний форум, який організували Антикорупційна служба України та Центр запобігання та протидії корупції.

 Про це повідомляє Центр запобігання та протидії корупції.

Основними проблемами, які обговорювались на форумі, були питання корупції на митниці та шляхи її подолання, а також тіньові контрабандні схеми, що функціонують на кордонах України.

«Митниця є тим майданчиком, з якого починається Україна для інвесторів та іноземців. Корупція є перепоною, що заважає нашій країні рухатися вперед. Діяльність митниці буде ефективною лише тоді, коли вона відповідатиме закликам бізнесу. Тому цей захід, який спрямований, насамперед, на розвиток діалогу між бізнесом та митницею з метою обговорення  всіх наболілих питань, а також ми спільно напрацюємо оптимальну модель взаємодії», – зазначив один з організаторів форуму, голова Центру запобігання та протидії корупції Володимир Мартиненко.

За словами заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського, на Львівщині запрацює регіональне відділення Національного антикорупційного бюро Українию. Також Львівщина бере участь у експерименті, де 50% від перевиконання митних надходжень скеровуються на ремонт та будівництво доріг, які є на території Львівської області.

Наразі Львівщина отримала два транші у сумі 29 млн грн кожен. Ці кошти спрямують на ремонт дороги Львів-Радехіва-Луцьк.

Екс-заступник голови ДФС Костянтин Лікарчук зазначив, що необхідно розробити власний варіант реформ, який потрібно впроваджувати.

«Нам необхідно мати як податкову, так і митну службу, це все повинно відбуватися в контексті загальної реформи  оподаткування», – наголосив Костянтин Лікарчук.

Свої шляхи щодо подолання корупції також запропонував народний депутат України ІV-VII скликань, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук, який відзначив, що, перш за все, потрібно оновити владу, провести дійсно незалежний, під контролем громадськості конкурс.

«Після Революції Гідності влада не змінилася, а змінилися лише прізвища, а все як розкрадалося колись, так і продовжується. У нас в планах провести такий форум й в інших містах України, щоб викорінювати факти корупції та впроваджувати зміни для того, аби малий та середній бізнес мали змогу нормально працювати на теренах України», – повідомив голова наглядової ради Антикорупційної служби України та співорганізатор форуму Роман Ларів.

Ідея створити форум виникла у результаті численних звернень від представників малого та середнього бізнесу, які працюють з митницями. 

«На сьогодні ситуація з митницями виглядає дещо комічною. Всім відомо, що ця структура є корумпованою. Існує проблема з так званою тарифною сіткою – системою диференціювання вартості розмитнення  певного товару в різних областях, яка дозволяє розмитнювати певні товари там, де це найбільш вигідно. В результаті цього форуму ми хочемо створити резолюцію, за допомогою якої ми б всі разом взяли під контроль розслідування фактів корупції», – відзначив Володимир Мартиненко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.