Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біометричний паспорт

mukachevo.net

Середа, 21 жовтня 2015, 18:20

На Львівщині видали майже 40 тис біометричних паспортів

біометричний паспорт

З початку року понад 128 тис мешканців Львівщини отримали нові закордонні паспорти, з них 39 504 – з біометричними даними.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області.

Відтак, документи на виготовлення закордонного паспорта громадянина України для виїзду за кордон оформили 128 700 осіб: 89 196 – документи без електронного носія; 39 504 – паспорти, що містять біометричні дані.

Загалом, на Львівщині спостерігається неухильний зріст попиту на виготовлення паспортів нового зразка. Якщо у першому кварталі 2015 року таких документів було виготовлено 34 068, у другому – 44 616, то за три останні місяці їх кількість уже становила 50 016 паспортів.

Зростає попит на закордонні паспорти, що містять біометричні дані. Адже при введенні безвізового режиму з країнами ЄС у біометричних паспортах, згідно угоди, не потрібно буде проставляти візи. Різниця у вартості біометричного паспорта, та такого, що не має електронного носія становить 66 грн.

Сьогодні у Львівській області є 24 автоматизованих робочих місця, де можна отримати біометричні паспорти. Також  заплановано встановити автоматизовані робочі місця ще у Червонограді та Жовкві. Наразі уже більше місяця таку послугу можна отримати у Самборі.

Також спрощено й процедуру подачі документів. Для оформлення закордонного паспорта особі, якій виповнилось 16 років, необхідно надати єдиний документ – паспорт громадянина України.

Нагадаємо, з січня на Львівщині почали приймати документи на біометричні паспорти, вартість якого коливається від 560 до 820 грн.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.