Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

сонячна електростанція

facebook.com

Неділя, 25 жовтня 2015, 09:57

На Львівщині з'явилася сонячна електростанція

сонячна електростанція

У селі Варяж Сокальського району встановили сонячну електростанцію.

Про це повідомляє Сокаль info.

Проект реалізували в рамках програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ», який фінансується ЄС та впроваджується ООН.

Сонячна електростанція не тільки дозволить селу перевести на «зелену» електроенергію вуличне освітлення, а й повністю забезпечити енергопотреби громади. Зокрема, Варяжська СЕС передаватиме вироблену енергію місцевій ТЕЦ, яка нині живить селище, та здійснюватиме взаємозалік.

Передбачається, що сільська сонячна станція буде виробляти ще й надлишок електроенергії, яку віддаватиме "Львівобленерго" на потреби області.

Цьогоріч у рамках ІІІ фази програми "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", яка розрахована на три роки  до жовтня 2017, на Львівщині впроваджують 59 мікропроектів, 55 з яких – у сфері енергозбереження та енергоефективності.

Загальний бюджет програми становить понад 15,4 млн грн, з яких на сільські мікропроекти передбачено 8,9 млн грн, а на міські – 6,5 млн грн. Львівщина має намір завершити впровадження усіх розпочатих мікропроектів у 2016 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.