Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

велодоріжка

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 27 жовтня 2015, 13:47

Майже шість мільйонів витратять на будівництво велодоріжок у Рясному 2

велодоріжка

У Львові триває будівництво велодоріжки на вул. Шевченка, її кошторис становить 5,7 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, згідно з проектом, велодоріжка проляже з Рясного-2 до кінцевої зупинки трамваю №7 на вул. Шевченка. Її довжина в два напрямки руху – 10 км.

«Велодоріжка на вулиці Шевченка і в мікрорайоні «Рясне» є важлива ще й тим, що вона буде частиною трансконтинентального європейського веломаршруту №4 від французького порту Роскофф до української столиці Київ. У Польщі вздовж автобану, який пролягає від Кракова до Жешува вже збудовано велодоріжку, і цей маршрут спрямовується на транскордонний перехід Корчова-Краковець. Саме звідти через Розточчя маршрут буде заходити в Україну. Відтак, Рясне – це перший мікрорайон, який прийме цю міжнародну велотрасу у Львові», – зазначив радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

Вартість будівельних робіт в мікрорайоні складає за договором 5 млн. 777 тис. 263 грн. Замовник – департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради ,а генеральна підрядна організація – ТзОВ «Компанія–«К-Інвест».

Роботи розпочали 1 вересня і станом на 27 жовтня вони виконані орієнтовно на 70%. Завершити обіцяють до 14 листопада.

Нагадаємо, на облаштування велодоріжкок та пішохідного простору на вул. Волоській та Снопківській витратили майже 2 млн грн, а у центрі міста німецька компанія NextBike встановила термінали системи муніципального велопрокату.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.