Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2015

П'ятниця, 6 листопада 2015, 10:05

На місцевих виборах в Україні було зареєстровано понад 1,5 тис міжнародних спостерігачів

вибори 2015

За проведенням місцевих виборів 25 жовтня були спостерігачі від 14 іноземних держав та 14 міжнародних організацій.

Про це повідомила прес-служба Центральної виборчої комісії.

Відтак, загалом було зареєстровано 1555 офіційних спостерігачів від 14 іноземних держав та 14 міжнародних організацій.

Як наголосив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, проведені 25 жовтня 2015 року місцеві вибори повинні спонукати законодавців зробити низку висновків, у першу чергу – щодо небажаності ухвалення нових виборчих законів перед самим початком виборчого процесу.

"Всього на місцевих виборах 2015 року одночасно проходив 20 931 виборчий процес. На жаль, в окремих випадках нам довелося зіткнутися як з неналежною фаховою підготовкою членів територіальних виборчих комісій, так і з їхньою очевидною заангажованістю – залежністю від позицій місцевих організацій політичних партій, за поданнями яких такі члени включалися до складу комісій", – відзначив голова ЦВК.

Зазначимо, комітет виборців України зареєстрував понад 1,5 тис. порушень на місцевих виборах, які проходили 25 жовтня.

Щодо Львівщини, то тут було порушено 14 кримінальних справ у день виборів, а другий тур виборів, який відбудеться 15 листопада, проходитиме у 28 населених пунктах області.

Нагадаємо, на Львівщині були такі порушення: в одній з дільниць в Залізничному районі зафіксованопідкуп виборців, у Винниках в урну викидали контрольні листи без печаток, у Рясному виниклонепорозуміння між членами ДВК та кандидатом у депутати, на виборчій дільниці у Львові голова ДВК при прийомі актів про порушення погрожував виставити заявників за межі ДВК.

Також мера Львова Андрія Садового спіймали на виборчій агітації у день виборів, а на Яворівщиніголосували у бюлетенях з помилкою, у Сколе наплутали з партійною належністю кількох кандидатів, у Стрию виявили недостачу 100 бюлетенів на посаду міського голови, у Сокалі – незаконна агітація, на вул. Володимира Великого у Львові члени комісії виявили необліковані бюлетені, на вул. Медової печери у Львові – черги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.