Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

протести у Румунії

ua.korrespondent.net

П'ятниця, 6 листопада 2015, 12:33

У Румунії тривають антикорупційні протести

протести у Румунії

Уже третю добу у Румунії не вщухають протести проти корупції, а маніфестанти не йдуть з вулиць.

Про це повідомляє Euronews.

У результаті протестів прем‘єр-міністр Румунії Віктор Понта пішов у відставку, а президент Клаус Йоганніс призначив виконувачем обов‘язків голови уряду Соріна Кимпяну.

Проте такі вчинки влади не допомогли, натомість декілька тисяч протестувальників заблокували рух на центральних вулицях Бухареста. Румунські протестувальники вимагають реальних кроків у боротьбі з корупцією та зміни системи, а не лише імен на високих посадах.

"Я провів зустрічі з лідерами політичних партій. Я хотів упевнитись у їхній підтримці у виконанні моєї місії, яка, на мою думку, є складною. Румунія повинна зберігати стабільність", – наголосив виконувач обов‘язків прем‘єр-міністра Румунії Сорін Кимпяну.

Масові протести у Бухаресті почалися через обурення румунів трагедією у нічному клубі, що сталася у ніч на 31 жовтня. Пожежа у закладі, який не мав аварійного виходу і необхідних дозволів, призвела до загибелі щонайменше 32 людей. Ще 150 відвідувачів отримали травми та опіки. Більшість постраждалих — підлітки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.