Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

Вівторок, 10 липня 2012, 09:21

Олег Баляш: рішення Львівської облради паралізує роботу закладів комунальної власності

Депутат Львівської обласної ради від фракції Партії регіонів Олег Баляш переконаний, що скасування пункту 2 рішення Львівської обласної ради № 282 від 17.04.2007 «Про окремі питання функціонування обласних комунальних підприємств, установ, організацій» створить правовий колапс у роботі закладів комунальної власності у нашій області. Про це повідомила прес-служба депутата. 

 

«Нині ми маємо рішення сесії Львівської обласної ради, котре на практиці неможливо виконати, - заявив Олег Баляш. – Адже якщо раніше, згідно із рішенням № 282 від 17.04.2007 «Про окремі питання функціонування обласних комунальних підприємств, установ, організацій», керівників окремих закладів комунальної власності призначила Львівська обласна державна адміністрація, то, відмінивши це рішення, депутати «перетягують ковдру на себе». І рішення приймають тоді, коли немає виписаного чіткого механізму для реалізації цих ініціатив облради».

За словами депутата, перед тим, як відмінити рішення 2007 року, потрібно було спробувати як нова форма роботи закладів комунальної власності буде реалізована на практиці.

«Вважаю, що замість того, аби нині брати на себе повноваження звільняти та призначати керівників комунальних підприємств області, чого так довго домагаються депутати Львівської обласної ради, треба подумати про те, як реально керувати структурами, що перейшли у підпорядкування облради. Адже тоді в облраді повинен бути створений спеціальний відділ чи управління, котре триматиме на контролі це питання. А це, по суті, буде дублювання роботи управлінь обласної державної адміністрації, котрим зараз підпорядковані деякі заклади комунальної власності за галузевим принципом», - додав він.

Олег Баляш також зазначив, що депутати повинні контролювати роботу комунальних закладів. Просто для того, аби реалізувати цю ініціативу, слід було запустити декілька пілотних проектів, і побачити механізм на практиці. Адже спершу слід бути повністю переконаним у дієвості цих змін, а вже потім вирішувати, чи вартує міняти систему роботи.

«З ініціативою такого пілотного проекту на базі кількох закладів комунальної власності я, як депутат Львівської обласної ради, звернувся до голови Львівської облради, і думаю, депутати дослухаються до цього», - підсумував Олег Баляш.

З липня Львівська облрада частково задовольнила протест прокуратури Львівщини на своє рішення від 14 квітня «Про окремі питання функціонування обласних комунальних підприємств, установ, організацій».

У 2007 році облрада минулого скликання ухвалила рішення, яким делегувала Львівській облдержадміністрації та її галузевим управлінням повноваження щодо управління об’єктами спільної власності територіальних громад області, зокрема оперативне управління бюджетними установами, закладами, організаціями, призначення та звільнення керівників та погодження статутів, положень установ, закладів, організацій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.