Фірма-підрядник з ремонту Скнилівського моста не виплатила працівникам зарплату

П'ятниця, 6 листопада 2015, 16:23

ТзОВ "Західтрансбуд", яка цього року завершила ремонт Скнилівського моста, заболргувала працівникам 1,5 млн грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура Львівщини виявила, що ТзОВ "Західтрансбуд" не виплатило своїм працівникам 1,5 млн грн заробітної плати. Відтак було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України, за фактом умисної невиплати зарплатні працівникам.

У прокуратурі заявляють, що в них на постійному контролі перебуває питання додержання конституційних прав громадян на своєчасне одержання заробітної плати та нагадують, що за безпідставну невиплату заробітної плати законодавством передбачено покарання, у тому числі, у виді позбавлення волі на строк до двох років.

Зазначимо, ТзОВ "Західтрансбуд" – підрядна організація, яка на замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області виконувала ремонт Скнилівського моста, який урочисто відкрили 7 липня цього року.

Згідно з кошторисно-проектної документації вартість ремонтних робіт становила 11,5 млн грн.

Нагадаємо, Стрийське ДП "Західукргеологія" НАК "Надра України" заборгувало працівникам понад 1,2 млн грн заробітної плати, а ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" – понад 9,8 млн грнзаробітної плати.

ДП "Екотрансенерго" має виплатити працівникам майже 530 тис грн, а також міське комунальне підприємство "Новояворівськводоканал" – більше 400 тис грн.

Також прокуратура Львівщини відкрила кримінальні провадження щодо невиплати заробітної плати працівникам ПАТ "Фірма "Нафтогазбуд" та державного підприємства "Аргентум", яке займається збиранням та утилізацією відходів електроніки.

Мітки: заборгованість із зарплати, Прокуратура Львівської області, скнилівський міст, служба автомобільних доріг