Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ID-картки

tsn.ua

Понеділок, 9 листопада 2015, 12:47

Українцям нагадують необхідність мати при собі ID

ID-картки

Тепер громадянину України потрібно постійно носити з собою паспорт чи інші підтверджуючі його особу документи, адже поліцейський може їх вимагати просто, якщо ви викликаєте підозру.

З 7 листопада вступив у силу Закон України «Про національну поліцію», в якому деякі статті надають більше прав поліції, ніж колись їх мали міліціонери, повідомляє Варта1.

В Розділі V про Поліцейські заходи, статті 32 під назвою «Перевірка документів особи», 1.Поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують відповідне право особи, у таких випадках:

Найцікавішим з підпунктів щодо випадків вимоги документів є 2 та 5.

2) якщо існує достатньо підстав вважати, що особа вчинила або має намір вчинити правопорушення;

5) якщо особа перебуває в місці вчинення правопорушення або дорожньо-транспортної пригоди, іншої надзвичайної події;

Саме в цих пунктах заховані відкриті можливості для поліцейських. Адже яким чином поліцейський має визначати, що ви хочете вчинити правопорушення чи як визначається «надзвичайність» події, ніде не роз’яснюється.

Автор: Москаленко Карина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.