Варіанти,  10 листопада 2015

Onyx у львівських футболках

Все почалося з того, що два Ромка зі Збойськ вирішили робити футболки з прінтом Defend.

Роман Нестеренко, один з Ромків із Збойськ, надумав оновити свій гардероб, і в інтернеті натрапив на одяг від Defend. Цей бренд придумав французький модельєр Джеремі Дуе.

Тобто Ти віришив не купити, а прінтанути футболку?

Проскочила думка: чого б це не інтерпретувати на українські реалії. З думки оновити свій гардероб. Ця матеріалізована ідея дойшла до того, що тепер й інші люди хочуть одяг від Defend.

Не боїшся проблем через використання бренду?

На сьогодні тривають переговори про співпрацю. Вони мають дати чітку відповідь, але зараз поки що ми її чекаєм. Досить тривалий час.

Якось розкручуєте свою продукцію?

В соцмережах здебільшого, але й співпрацюємо з репером Альпачіно. Він у кліпі добре нас розрекламував.

А як ті футболки попали в руки Onyx?

У червні вже знав, що вони приїжджають з концертом в Україну, думав спочатку просто їхати на їх концерт, бо попри те, що вже на одному був – усім би радив відвідати, бо ветерани хіп-хопу сцени завжди видають неймовірне шоу.

У серпні приїжджав Саша (наближений до них), мав виступ у Львові. З'явилась ідея – подарувати футболки, які я почав робити відносно недавно, людям, чию музику я слухаю більше десяти років.

Зустрілись з Сашком, розказав йому шо і як  він сказав, що це не буде проблемою. І ось час пролетів непомітно: 10 жовтня дзвонить Саша та каже підходити під клуб.

Трохи звичайно ніяково зустрічати людей які постійно в телевізорі, моніторі, а ти їх тепер бачиш вживу. Вони виявились дійсно простими людьми, хіба видно, що втомлені. Спілкувались приблизно півгодини про всяке-різне  про концерти, Київ...

Розпитували звідки ми приїхали і були трохи шоковані з того, шо люди приїхали подарувати футболки і потусити на концерті за 500 км від дому.

Концерт так і не відбувся. Біля входу клубу зібралося приблизно двадцять людей у масках, які вимагали скасування концерту. Вони стверджували, що гурт пропагує ненависть до білої раси.

Люди в масках називали себе націоналістами. У 2010 році Київський міський комітет ВО "Свобода" вже вимагав заборонити в’їзд в Україну американському гурту і притягнути їх до кримінальної відповідальності організаторів їхнього туру. Через нецензурний текст з вульгарним описам неприродних статевих контактів.

Але чи точно учасники гурту є расистами, розбиратися не хотіли.

Адже Fredro Starr афроамериканець одружився з дівчиною з Хорватії в 2007, у них законна сім'я і дитина.

У Sticky Fingaz афроамериканця  один з членів сім'ї ірландець. У Fredro Starr і Sticky Fingaz – менеджер групи з грецьким корінням, діджей німець.

То Ви їм передали футболки, а потім дізналися, що концерту не буде?

Ми передали футболки в той час, коли мав відбуватися концерт. Початок концерту відтягувався. Вже всі починали розуміти шо нічого не буде

Як дізналися, що вони в Празі виступили з вашими подарунками?

Обіцяли шо виступлять. І тут 22 жовтня бачу знимки з Праги. Так чисто вже від себе скажу, я в шоці. Хлопаки пообіцяли – хлопаки виконали.

фото: vk.com

автор: Карина Москаленко

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.