Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Новий електробус

Понеділок, 9 листопада 2015, 21:23

Для Львова готують перший електробус

Новий електробус

Концерн «Електрон» представив екологічний транспорт нового покоління.

Сьогодні відбулась презентація першого електробусу виробництва львівського підприємства «Електронтранс»

Низькопідлоговий електробус «Електрон» Е19101 що їздить на заряді акумулятора вже цього року планують здати в експлуатацію. Вартість елетробуса близько 9 мільйонів гривень. Електробус може їздити як на заряді батареї, так і живлячись від тролейбусної контактної мережі. Довжина вагона 12 метрів, розрахований на 34 сидячих місця, 80 стоячих а також місце для інвалідного візка з ременями безепки. Максимальна швидкість – 70 км/год, пробіг без підзарядки батареї понад 200 км.

За словами мера Львова Андрія Садового ще невідомо на якому маршруті їздитиме новинка:

"Ми з радитимемось з громадою на якому маршруті доречніше їздити електробусу, адже він може їздити і по автобусному маршруту, і по тролейбусному. Також дискусія буде щодо вартості проїзду в електробусі. Коли я спілкувався з працівниками «Львівелектротрансу», то вони стверджували що це електричний громаський транспорт. Працівники АТП-1 кажуть що це все ж таки електричний бус. Але я схиляюсь до того, що електробус мусить бути на балансі «Львівелектротрансу», й ціна проїзду там буде відповідна – дві гривні."

Андрій Садовий додав, що в листопаді на маршрути виїдуть три нові тролейбуси Т19101 «Електрон».

Окрім того керівництво концерну «Електрон» представило п'ятисекційний низькопідлоговий ширококолійний трамвай Т5В64, призначений для Києва.

Нову техніку оглянули також Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Нагадаємо, що в червні Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради за результатами відкритих торгів замовив електробус у ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» за 8 млн 997 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.