Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продаж алкоголю

прес-служба МВС України

Вівторок, 10 листопада 2015, 17:02

МВС виявило на Львівщині майже тисячу правопорушень у сфері торгівлі підакцизними товарами

продаж алкоголю

Від початку року у Львові та в області правоохоронці задокументували майже дев’ятсот адміністративних правопорушень у сфері торгівлі підакцизними товарами – алкоголем та тютюном.

Про це повідомила прес-служба МВС України.

«Під час рейдів торгівельними закладами, правоохоронці в першу чергу звертають увагу на правопорушення, пов’язані з продажем алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, наявність відповідних ліцензій у підприємців, марок акцизного збору на продукції та інші правопорушення. Під час останнього такого рейду, що тривав три дні, було виявлено десять різноманітних порушень», - розповів начальник управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції у Львівській області полковник поліції Андрій Гребенюк.

Від початку року у Львові та в області правоохоронці зареєстрували 39 правопорушень, передбачених ч.1 ст.156 КУпАП (роздрібна або оптова торгівля, включаючи імпорт або експорт, торгівля спиртом етиловим, коньячним, або плодовим, або роздрібна торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами без наявності ліцензії або без марок акцизного збору чи з підробленими марками цього збору) та 227 правопорушень, передбачених ч.2 ст.156 КУпАП (порушення працівником підприємства торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом ).

У всіх випадках на порушників були складені адміністративні протоколи про притягнення їх до адміністративної відповідальності.

Також правоохоронці виявили та задокументували 355 адміністративних правопорушень, передбачених ст.176 КУпАП (виготовлення та зберігання самогону), а також 40, передбачених ст.177 КУпАП (придбання самогону).

Санкції статей передбачають покарання – від штрафу до конфіскації продукції та виручки від її продажу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.