Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

waps.com.ua

Вівторок, 10 липня 2012, 12:36

Інспектора ДПС та міліціонера «Грифону» обвинувачують у пограбуванні мешканця Львова

Прокуратурою м. Львова скеровано до суду кримінальну справу стосовно двох працівників правоохоронних органів та їх спільника, які пограбували та побили львів’янина. Про це повідомила прес-служба Львівської області.

 

З’ясовано, що організатором злочину став інспектор підрозділу ДАІ при ЛМУ ГУМВС України у Львівській області (на даний час уже звільнений з посади). Домовившись про зустріч з потерпілим та знаючи, що при собі він матиме цінні речі, правоохоронець розробив план щодо викрадення його майна.

Для реалізації злочинних намірів інспектор залучив міліціонера спеціального батальйону судової міліції «Грифон» при ГУМВС України у Львівській області та жителя міста Шепетівка (Хмельницька обл).

Саме останній завдав потерпілому тяжких тілесних ушкоджень та заволодів його майном на суму понад 4 тис. грн.

Відтак троє зловмисників утекли з місця злочину і поділили награбоване між собою.

Інспектору ДПС та міліціонерові «Грифону» інкримінують злочин за ч. 2 ст.186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством), за який передбачено позбавлення волі строком від 4 до 6 років.

Спільнику правоохоронців висунуто обвинувачення за ч.4 ст.187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном, вчинений організованою групою). Йому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Окрім цього, прокуратурою міста Львова внесено подання начальнику ГУ МВС України у Львівській області про усунення причин та умов, що сприяли вчиненню такого злочину та недопущення вказаних порушень у майбутньому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.