Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

реставрація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 13 листопада 2015, 17:55

У Львові реставрують пам'ятки архітектури

реставрація

Реставрують фасади будинків на вул. Краківській, 34 та вул. Крушельницької, 23 та балкони на вул. Листопадового Чину, 12.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На замовлення управління охорони історичного середовища Львівської міськради виконуються реставраційні роботи фасадів будинків на вул. Краківській, 34 та на вул. Крушельницької, 23, а також балконів та скульптурної групи на вул. Листопадового Чину, 12.

Будинок на вул. Краківській, 34 є пам'яткою архітектури місцевого значення. Побудований всередині 19 століття.

Пам'ятка архітектури місцевого значення на вул. Крушельницької, 23 побудована у1884 році за проектом міського будівничого Я. Кроха. Алегоричні фігури Скульптура і Музика авторства Л. Марконі. З 1903 по 1939 рр. власником будинку була Соломія Крушельницька. На даний час у будинку функціонує музично-меморіальний музей ім. С. Крушельницької.

Будинок на вул. Листопадового Чину, 12 збудований у 1874 році за проектом Войцеха Гаара, перебудований у 1896 році. Як зазначили в управлінні охорони історичного середовища, дві пари атлантів та каріатид з романцементу були у незадовільному стані, окремі елементи були втрачені, зокрема, у першого атланта були повністю відсутні руки та голова.

Нагадаємо, також до кінця року у Львові планують відреставрувати 13 балконів за кошти міського бюджету на проекту GIZ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.