Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

теракти у Франції

ipress.ua

Четвер, 19 листопада 2015, 16:15

Загинув головний організатор терактів у Франції

теракти у Франції

Французька поліція заарештувала 8 осіб під час спецоперації у Сен-Дені, а одним із загиблих виявився головний підозрюваний в організації терактів у Парижі.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Як заявив прокурор Парижа Франсуа Молен, Абдельхамід Абауд, якого підозрюють в організації паризьких нападів, загинув під час поліційної операції в Сан-Дені.

"Абдельхаміда Абауда офіційно упізнано за відбитками пальців. Він загинув під час рейду силовиків", – зазначено у заяві Молена.

Тіло терориста, прошите кулями, знайшли у помешканні, яке було об'єктом рейду.

За словами Франсуа Молена, операція у Сен-Дені дозволила запобігти ще одному великому нападу, група терористів готувалася до терактів у паризькому аеропорту Шарль де Голль та діловому кварталі Ля Дефанс.

Нагадаємо, 18 листопада, у Сен-Дені французька поліція провела спецоперацію, під час якої заарештувала групу терористів, проте підозрюваного організатора терактів у Парижі Абдельхаміда Абаауда серед заарештованих не було.

13 листопада, приблизно о 21:30 год, у столиці Франції Парижі сталося практично одночасно шість терактів, внаслідок яких загинули понад 150 осіб, близько 200 отримали поранення, 80 з яких знаходяться в тяжкому стані.

Також міністри оборони країн ЄС підтримали прохання Франції надати їй військову допомогу через теракти в Парижі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.