Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Держгеокадастр

П'ятниця, 20 листопада 2015, 13:38

На Львівщині здали в оренду землю за 67 тис грн

Держгеокадастр

На земельному аукціоні здали в оренду шість земельних ділянок у Бродівському та Мостиському районах за 97,6 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Держгеокадастру у Львівській області.

Вчора, 19 листопада, у Львові, відбувся черговий земельний аукціон, на якому продали права оренди шести земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у Бродівському та Мостиському районах.

Загальна площа земельних ділянок переданих в оренду – 83,9 га, а у результаті конкуренції, розмір річної орендної плати збільшився з 45 до 97,6 тис грн.

Зокрема, найбільше зросла вартість оренди землі площею 49 га у Мостиському районі. Як зазначили у Держгеокадастрі, на аукціоні ставка річної оренди зросла у вісім разів – з 8 до 67 тис грн.

«Від початку року це 16 земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. За результатами торгів спостерігається тенденція до збільшення зацікавленості потенційних інвесторів, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на Львівщині», – заявив начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Всього на земельних аукціонах було продано право оренди 107 земельних ділянок загальною площею – 2,9 тис.га, вартістю – 4,6 млн.грн. За кількістю проданих прав оренди на земельні ділянки та розміром орендної плати за користування ними, яка надходитиме до місцевих рад Львівщини щорічно, Львівщина входить до трійки лідерів в Україні.

Нагадаємо, у вересня львівські землевпорядники створили он-лайн атласи земель, зарезервованих для учасників АТО, а 30 червня Держгеокадастр запустив онлайн-послугу замовлення витягу про земельну ділянку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.