Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Європейський діалог

Понеділок, 23 листопада 2015, 16:02

"Європейський діалог" допоможе об'єднатися громадам Львівщини

Європейський діалог

Громадська організація "Європейський діалог" стала переможцем конкурсу Проекту "Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні".

"Європейський діалог" отримав допомогу міжнародних та українських інституцій на супровід трьох громад Львівщини, які перебувають в процесі об'єднання або ж вже об'єднались і роблять перші кроки на шляху розбудови місцевого самоврядування.

Представники "Європейського діалогу" разом з іншими переможцями конкурсу 19-20 листопада взяли участь у настановчому семінарі "Практичні аспекти децентралізації та формування спроможних громад", що відбувся у Києві.

Тренери Інституту громадянського суспільства та Фонду Східна Європа надали експертам методичну та практичну допомогу у питаннях законодавчого забезпечення децентралізації, розповіли про першочергові кроки та алгоритми дій громад, що тільки об'єднались, навели приклади як правильно вибудовувати комунікаційні процеси.

Значна увага була приділена роз'ясненню питань формування та виконання бюджетів добровільно об'єднаних громад.

"Європейський діалог" в рамках даного проекту супроводжуватиме об'єднавчі процеси в трьох громадах. Дві з них лише на етапі об'єднання, а в Новокалинівській громаді Самбірського району вибори вже відбулись. Тому для нас були цікаві всі аспекти навчання. Поради і роз'яснення, які ми отримали від фахівців, спробуємо втілити на практиці, – розповів керівник аналітичної групи "Європейського діалогу" Олександр Софій. – Відзначу, що після затвердження Кабміном перспективного плану розвитку об'єднаних спроможних громад в області, процес децентралізації на Львівщині вступив в нову фазу. І сьогодні нам, з одного боку, важливо завершити процес об'єднання громад, а з іншого – необхідно надати допомогу тим громадам, що вже визнані спроможними, в розбудові власних структур місцевого самоврядування".

Нагадаємо, проект "Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні" реалізується Інститутом громадянського суспільства за підтримки Європейського Союзу, спрямований на прискорення процесів децентралізації в Україні.

Проект спрямований на прискорення процесів децентралізації в Україні. Діяльність у рамках проекту сприятиме реалізації Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації в Україні та ефективному реформуванню публічної влади в країні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.