Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

Вівторок, 24 листопада 2015, 15:04

Під час сьомої хвилі мобілізації призову підлягатимуть учасники АТО

учасники АТО

Сьома хвиля мобілізації може стартували у лютому, а закликати будуть військовозобов'язаних з досвідом. 

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як наголосив речник Адміністрації президента України з питань антитерористичної операції полковник Олександр Мотузяник, у рамках ще не оголошеної сьомий хвилі мобілізації будуть закликати військовозобов'язаних з досвідом. 

"Це військовослужбовці, які вже брали участь в зоні бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, це військовослужбовці з бойовим досвідом. Крім того, це також буде залежати від тих військових частин, які будуть потребувати доукомплектуванні. Наприклад, якщо буде потрібно певну кількість танкістів, артилеристів, розвідників, піхотинців і так далі", – зазначив Олександр Мотузяник.

За його словами, необхідність проведення чергової хвилі мобілізації буде визначена в указі президента і буде залежати від військово-політичної обстановки як усередині країни, так і за її межами.

Скільки людей покличуть в рамках сьомої хвилі мобілізації, якщо вона буде оголошена, наразі невідомо.

Нагадаємо, Генштаб планує провести сьому хвилю мобілізації на початку 2016 року. Проте ще у вересні міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що зараз немає необхідності у черговій хвилі мобілізації. Також у вересні Порошенко дав доручення Міноборони і Генштабу ЗСУ розпочати процес демобілізації.

2 листопада розпочався осінній призов, на службу планують призвати 11000 тисяч чоловік у віці від 20 до 27 років. На Львівщині підлягають призову 620 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.