Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авіаперевезення

Середа, 25 листопада 2015, 14:38

Російським авіакомпаніям заборонено літати до України

авіаперевезення

Уряд вирішив закрити авіаційний простір України для всіх російських авіакомпаній.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як заявив сьогодні на засіданні уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, уряд України прийняв рішення щодо введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через авіаційний простір України.

За його словами, раніше Україна прийняла рішення про заборону російським авіакомпаніям на здійснення польотів до України.

«Ми очікували, що російська сторона після відповідного рішення і після проведених консультацій скасує свої заборонювальні акти, в тому числі скасує заборону на авіаційні перевезення українськими авіакомпаніями та транзитні прольоти українським авіакомпаніям територією Росії. Нами були вжиті всі заходи для того, щоби провести ці консультації, щоби змусити Росію прийняти відповідне рішення. Росія, як завжди, не погодилася на законні умови української сторони», – наголосив Яценюк.

Відтак, заборона перельотів для військових літаків, а також літаків, які здійснюють військові транзитні перевезення, вже була здійснена, а тому нове обмеження стосується всієї цивільної авіації Російської Федерації і всіх її авіакомпаній.

Нагадаємо, Україна наклала санкції на російські авіакомпанії, включаючи найбільші російські перевізники "Аерофлот" і "Трансаеро", відтак з 25 жовтня польоти авіакомпаній Росії під забороною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.