Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Пісний

Середа, 25 листопада 2015, 16:12

Пісний позбудеться статусу учасника бойових дій

Василь Пісний

Після ситуації із Парасюком Василь Пісний вирішив відмовитися від статусу учасника бойових дій.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відтак, заступник начальника Головного управління боротьби з організованою злочинністю СБУ Василь Пісний написав офіційну заяву про відмову від статусу учасника бойових дій.

"Стосовно надання мені статусу учасника бойових дій хочу повідомити таке. Із 30 липня по 2 серпня 2014 року я, виконуючи службовий наказ, перебував у зоні проведення антитерористичної операції. Водночас хочу заявити, що для мене, генерал-лейтенанта, цей статус є абсолютно не потрібним. Тому я написав офіційну заяву про відмову від цього статусу", – написав у заяві Василь Пісний.

Зазначимо, рішення Пісного спровокували слова нардепа Володимира Парасюка на брифінгу в Генеральній прокуратурі 20 листопада, що останній був у зоні АТО лише три дні, проте отримав посвідчення учасника одним із перших.

Нагадаємо, 19 листопада в ході засідання комітету з питань запобігання і протидії корупції у Верховній Раді Володимир Парасюк, який є членом цього комітету, вдарив Василя Пісного. Усе розпочалося з того, коли Василь Пісний заявив Парасюку, що він зробив для Революції гідності та для Майдану більше, ніж останній, а Парасюк оприлюднив злочинні махінації Пісного та звинуватив у неправдивій декларації про доходи.

Того ж дня Василь Пісний звернувся зі заявою до Генеральної прокуратури щодо "завдання йому тілесних ушкоджень під час виконання службових обов’язків".

Реакція львівських громадських діячів на вчинок львівського нардепа була однозначною: 23 листопада на прес-конференції голова секретаріату Конгресу української інтелігенції Львівщини Володимир Парубій назвав побиття Парасюком Пісного у Верховній Раді провокацією та злочином, а громадський діяч Олег Пелехатий розповів про заслуги Василя Пісного під час Революції Гідності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.