Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

уряд

volynnews.com

Середа, 25 листопада 2015, 17:40

До 2017 року уряд планує скоротити енергоспоживання на 5%

уряд

Уряд схвалив Національний план дій з енергоефективності на період до 2020 року.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Сьогодні, 25 листопада, уряд схвалив Національний план дій з енергоефективності на період до 2020 року, який розроблявся в тісній співпраці із європейськими експертами.

Відтак, передбачено досягнути у 2020 році "національної індикативної мети щодо енергозбереження у розмірі 9% від середнього показника кінцевого внутрішнього енергоспоживання за період протягом 2005-2009 рр., що становить 6,5 млн. тонн нафтового еквіваленту". Крім того, Національний план дій визначає проміжну мету – у 2017 році скоротити енергоспоживання в розмірі 5%.

Серед основних заходів, спрямованих на досягнення цієї мети: сприяння залученню інвестицій в термомодернізацію житлових будівель та у будівництво споруд з близьким до нульового споживанням енергії; адаптація стандартів палива та технологій його використання до європейських; запровадження сертифікації енергетичної ефективності будівель, системи  енергоаудиту таенергоменеджменту; встановлення мінімальних вимог до енергоефективності будівель та енергоспоживчих продуктів, забезпечення функціонування системи енергетичного маркування електрообладнання побутового призначення.

Також план дій передбачає вдосконалення нормативно-правової бази у сфері енергоефективності, послідовне впровадження європейських підходів до реалізації державної політики у цій сфері.

Затверджений план є одним з основних зобов'язань в рамках імплементації Директиви 2006/32/ЄС про енергоефективність кінцевого використання енергії та енергетичних послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.