Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

П'ятниця, 27 листопада 2015, 13:01

Майже половина голів об’єднаних громад на Львівщині – жінки

об'єднані громади

40% новообраних голів об’єднаних громад на Львівщині жінки, що значно більше, ніж загалом по Україні.

Такими є результати аналізу, проведеного аналітичною групою громадської організації «Європейський діалог».

Відтак, переважна більшість голів об’єднаних громад Львівщини потрапляє у вікову групу «40-60 років» – 11 голів, яка є найчисельнішою групою загалом по країні. Також є по 2 представники «молодшої» категорії – «до 40 років» та «старшої» – «більше 60 років».

Всі новообрані голови мають вищу освіту.

Головами об’єднаних громад на Львівщини обрано в переважній більшості голів «центральних» громад (тобто тих, на основі яких сформовано об’єднану громаду) – в 12 об’єднаних громадах.

Нагадаємо, 25 жовтня 2015 року відбулися перші вибори в 159 об’єднаних громадах, в які добровільно об’єднались майже 800 органів місцевого самоврядування та близько 2 000 населених пунктів, в яких проживає майже 1 400 тис. осіб.

Найбільше об’єднаних громад створено в Тернопільській та Хмельницькій області – 26 та 22 відповідно. Поки що жодної не створено в Харківській області.

На Львівщині вибори відбулися в 15 об’єднаних громадах.

Зазначимо, нещодавно уряд затвердив перспективний плану формування територій громад у Львівській області. Згідно з ним в області мають бути утворені 85 нових громад. План не враховує громади, які вже об'єдналися і у яких відбулися перші вибори.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.