Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бюджет в режимі онлайн

112.ua

Понеділок, 30 листопада 2015, 13:20

КВУ відкриває бюджет Львова

бюджет в режимі онлайн

Львівська обласна організація Комітету виборців України представила тестову версію компоненту «Відкритий бюджет міста» на порталі «Мій Львів – моя ініціатива».

Відтепер на сайті mycity.lviv.ua можна відстежувати кількість закладених та витрачених з бюджету розвитку Львова-2015 коштів на конкретні статті витрат станом на березень. Найближчим часом на сайті буде актуалізовано інформацію, оскільки в бюджеті розвитку відбувались зміни, на даний момент Комітет виборців чекає на отримання інформації про них. 

За словами ініціатора та керівника проекту Романа Кошового це перша в Україні інтернет-платформа, за допомогою якої можна буде контролювати місцевий бюджет. Сайт зробить прозорішим використання бюджетних коштів, що полегшить роботу журналістам, блогерам. 

На сайті буде можливість реєструвати онлайн-петиції щоб вносити пропозиції до бюджету розвитку Львова, які братиме до розгляду міська рада. Відповідно до змін у законодавстві, громадяни можут звернутися до органу місцевого самоврядуання з електронними петиціями через веб-сайт громадського об'єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції. Ініційовані пропозиції будуть відображатись та оновлювати на онлайн-карті міста. Завдяки порталу львів'яни зможуть також повідомляти про виявлені недоліки в роботі місцевого самоврядування, обговорювати й підтримувати проекти майбутнього проекту бюджету розвитку міста для покращення міського простору.

Окрім звичайної реєстрації на сайті можна залогінитись за допомогою Facebook, Google+, Twitter, Linkedin.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.